Visų reikalas

Informacija

JOVITOS ISTORIJA

„Jovita ištekėjusi dviejų vaikų mama. Nuo pat santuokos pradžios ji patirdavo taurelę kilnojančio vyro nepagarbą, įžeidinėjimus, o tris kartus ir fizinį smurtą. Jovita buvo labai įsibaiminusi, niekaip nesiryžo keisti savo gyvenimo, nes vyras grasino atimti vaikus ir ją sužlugdyti. Bet vis dėlto pradėjo nedrąsiai svarstyti skyrybų galimybę, nes ištisą dešimtmetį trunkantis smurtas vis labiau gniuždė.

Tik bėda, kad moterį kankino be galo daug abejonių: kaip seksis išgyventi, kaip reikės pasakyti apie savo sprendimą giminėms. Jie niekada jos nesupras… Juk jiems jis būna geras, o ir jai – kartais… Dėl to per daug sunku kreiptis į policiją.

Praėjus dviem savaitėms po paskutinio smurtavimo, kai jau buvo galima pasirodyti žmonėms ir eiti tvarkyti reikalų į seniūniją, belaukdama savo eilės Jovita pastebėjo Moters pagalbos moteriai (Specializuoto pagalbos centro) kontaktinę informaciją ir nusprendė paskambinti… Paskambino, susitarėme dėl susitikimo.

Jau rytojaus dieną Jovita atvyko pas mus ir prasidėjo nelengvas, bet po truputį į pokyčius vedantis darbas.

„Niekada negalvojau, kad sulauksiu tokios veiksmingos pagalbos iš specialistų, nors jie man svetimi žmonės. Jaučiuosi pradėjusi naują gyvenimo etapą, vėl iš naujo atrandu save, galiu pasirūpinti savimi ir vaikais. Ačiū, kad esate. Perduosiu ir kitoms moterims, kad nesitaikstytų su likimu ir išdrįstų kreiptis pagalbos“, – sako Jovita.“

Moters pagalba moteriai

Daugiau istorijų Moterų informacijos centro projekte „Suknelių istorijos

Tikimės, jog šios istorijos paskatins jus kreiptis pagalbos ir netylėti, jei matote smurtą aplink save.
Pranešk apie smurtą šeimoje – skambink 112.
Patyrei smurtą? Kreipkis į Specializuotos pagalbos centrą.