Visų reikalas

Informacija

Komiksai apie lyčių stereotipus

Ar tau teko kada nors susidurti su lyčių stereotipais? Žemiau yra pateiktos kelios istorijos apie lyčių stereotipus. Juos pavertėme komiksais kartu su Ukmergės Antano Smetonos ir Alytaus Putinų gimnazijų moksleiviais.

Visos istorijos atrinktos pagal moksleivių patirtis ir apklausos duomenis. Kviečiame juos apmąstyti ir padiskutuoti kartu su savo draugais, šeima, mokytojais.

Komiksas. Berniukas kelia mergaitei sijoną ir mokytoja šmaikščiai jį sudrausmina.
Draugės kalbasi ir merginos vaikinas ją bando kontroliuoti žinutėmis. Draugės mano, kad čia rūpestis - bet ne, čia yra kontrolė, panašiai, kaip auginant šuniuką. Mergina telefonu palieką vaikiną ir išeina važinėtis riedučiais su draugėmis.
mergina su vaikinu pietauja. Vaikinas jaučia pareigą sumokėti už abu, bet mergina sutinka su tuo tik tokiu atveju, jei kitą kartą mokės ji.
Vaikinas aiškina merginai, kad ji negerai apsirengusi, tačiau atvykus į vakarėlį pasirodo, kad apkiautėlis - jis.
Vikinas bando nusitempti merginą į gimtadienio vakarėlį, bet ji nesutinka. Jis ją griebia, o ji vožia jam savo rankine ir nueina. Pavyzdys, kaip negalima versti kito žmogaus daryti tai, ką tu nori.
Komiskas apie tai, kai skirtingai berniukai ir mergaitės traktuojami klasėje. Vaikinas triukšmauja ir į jį niekas nekreipia dėmesio. mergaite surinka, kad visi tylėtų (rašomas kontrolinis) ir mokytoja ją tada sudrausmina.